Vi er stolte av vårt meksikanske kjøkken

 

 

 

 

Vi kjøper ferske råvarer lokalt hver dag og tilbereder maten fra bunnen av. Slik at du skal få en autentisk matopplevelse med meksikanske dufter og smaker.

Inspired by the laid-back taquerias of Mexico, we make healthy and delicious Mexican food at a fast pace, with a laid back vibe.

 

 

HOVEDRETTER

 

 

POLLO EN MOLE ROSA

Norsk kylling fra Stange med rosa molesaus. Serveres med salat toppet med hibiscusvinaigrette og rødbetchips.

Allergier: sesam, nøtter, mandler, melk.

Norwegian chicken from Stange with pink mole sauce. Served with salad
topped with hibiscus vinaigrette and beetroot chips.

Allergies: sesame, nuts, almonds, milk.

349

249

TLACOYO VEGETARIANO

Tykk blå maistortilla fylt med svarte bønner, kaktussalat med rødløk, jalapeñochili, tomat og koriander, fetaost og salsa verde.

Allergier: melk.

Thick blue corn tortilla stuffed with black beans, cactus salad, red onion, jalapeño chili, coriander, tomato, feta cheese and salsa verde.

Allergies: milk

PESCADO SIKIL-PAK

Ukens fisk med Sikil-Pak saus fra Mayankysten i Mexico, laget av tomat, chili og gresskarfrø. Serveres med grønn salat og ris.

Allergier: fisk, melk, sulfitter.

Weekly catch with Sikil-Pak sauce from the Mayan coast of Mexico, made of tomatoes, chili and pumpkin seeds. Served with a green salad and rice.

Allergies: Fish, milk, sulfites.

349

329

CERDO EN PIPIAN

Langtidskokt svinenakke med pipiansaus laget av gresskarfrø, koriander, jalapeñochili og grønne tomater. Serveres med grønn ris og tortillas.

Allergier: sesamfrø, mandler

Slow cooked pork neck with pipian sauce made of pumpkin seeds, coriander, jalapeño chili and green tomatoes. Served with green rice and tortillas.

Allergies: sesame seeds, almonds

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MOLE AGAVE

Hjortekjøtt med vår signaturmole som er laget av chili, nøtter, frukt, mezcal, smør, meksikansk sjokolade og kjærlighet. Serveres med ris, bønner og tortillas.

Allergier: hasselnøtt, peanøtt, nøtter, sesam, melk.

Deer meat with our signature mole made of chili, nuts, fruits, mezcal,
butter, Mexican chocolate and love. Served with rice, beans and tortillas.

Allergies: hazelnut, peanut, nuts, sesame, milk.

359

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ENTRECôTE CON 3 CHILI SALSA

Entrecôte, potetpuré, chayotte og grønnsaker. Serveres med blå tortillas og saus som er laget av tre forskjellige chilier; pasilla, ancho og cascabel.

Allergier: selleri, melk.

Entrecôte, potato puré, chayotte and vegetabales. Served with blue tortillas and a sauce made of three different chilis; pasilla, ancho and cascabel.

Allergies: celery, milk.

389

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FORRETTER

&

SALATER

 

OSTIONES

To østers med meksikansk salsa.

Allergier: bløtdyr, fisk, kan inneholde spor av gluten

Two oysters with Mexican salsa.

Allergies: molluscs, fish, may contain traces of gluten

139

ENSALADA DE HIERBAS

Urtesalat med spinat, bakt søtpotet, amaranthfrø, chiafrø, rødløk, fetaost og hasselnøttvinaigrette.

Allergier: hasselnøtt, melk.

Herb salad with spinach, baked sweet potato, amaranth seeds, chia seeds, red onion, feta cheese and hazelnut vinaigrette.

Allergies: hazelnut, milk.

199

 

 

 

 

 

 

 

 

 

239

ENSALADA DE LA MILPA

Den typiske gårdssalaten med kylling, babymais, spinat, rødløk, svarte bønner, avokado, tortillachips og chilivinaigrette.

Allergier: Kan inneholde spor av fisk.

The typical farm salad with chicken, baby corn, spinach, red onion, black beans, avocado, tortillachips and chili vinaigrette.

Allergies: May contain traces of fish.

 

 

SHARING IS CARING

 

 

GUACAMOLE

Agaves guacamole med koriander, jalape ñ ochili, rødløk, tomat, fetaost og chicharrón.

Allergier: melk.

Agaves guacamole with coriander, jalape ñ o chili, red onion, tomato, feta cheese and chicharrón.

Allergies: milk.

119

189

AGUACHILE DE CAMARÓN

Reker kokt i kald limejuice. Serveres med eple, agurk, melon, jalapeñochili og koriander. Serveres med totopos.

Allergier: Skalldyr, selleri, kan inneholde spor av fisk.

Shrimps cooked in cold lime juice. Served with apple, cucumber, melon, jalapeño chili and coriander. Served with totopos.

Allergies: Shellfish, celery, may contain traces of fish.

TIRADITO DE CALLO

Rå skiver av kamskjell lagt i limejuice, toppet med mango, appelsin, rødløk, tortillaaske og chiliolje.

Allergier: Bløtdyr, selleri.

Raw sliced scallops in lime juice, topped with mango, orange, red onion, tortilla ashes and chili oil.

Allergies: Molluscs, celery.

189

 

 

 

Chill out

with

Mexican Food

 

 

 

 

 

TOSTADA

&

TACO

 

TOSTADA SALPICÓN DE VENADO

Sprø tortilla med en salat av dratt hjortekjøtt, rødløk og tomat, toppet med avokado, koriander, fetaost og rømme.

Allergier: Melk.

Crispy tortilla with a salat of pulled deer meat, red onion and tomato, topped with avocado, coriander, feta cheese and sour cream.

Allergies: Milk.

109

TOSTADA DE HONGOS

Sprø blå maistortilla med frijoles, marinert sopp, frisk salat og feta ost.

Allergier: Melk.

Crispy blue corn tortilla with frijoles, marinated mushrooms and feta cheese.

Allergies: Milk.

99

TACO TOREO

Maistortilla toppet med svarte bønner, oksekjøtt, chorizo, chicharrón, løk og koriander.

Allergier: Kan inneholde spor av hvete.

Corn tortilla topped with black beans, beef, chorizo, chicharrón, onion and coriande

Allergies: May contain traces of wheat.

89

TACO DE PESCADO

Hvetetortilla med fritert fisk, pico de gallo, avokado, rødkål og chipotlemajones.

Allergier: Hvete, fisk, egg, sennep.

Wheat tortilla with fried fish, pico de gallo, avocado, red cabbage and chipotle mayonnaise.

Allergies: Wheat, fish, egg, mustard.

89

TACO AL PASTOR

Maistortilla med marinert svinekjøtt, koriander, løk og grillet ananas.

Allergier:

Corn tortilla with marinated pork, coriander, onion and roasted pineapple.

Allergies:

89

 

 

 

Velkommen til oss
hyggelige lokaler
i Kong Oscarsgate 2A.

 

 

Full Belly,

Happy Heart

Agave offers hospitality in the old-school sense, sending you off into the cold night air with that warm feeling of having been well looked after, with both belly and soul full and with your wallet refreshingly unviolated.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mexico er mais,

- mais er Mexico

Meksikansk mat fokuserer på bruk av mais i sitt kosthold, med en historie som strekker seg tilbake rundt 7000 år.
I følge den berømte Maya-historien kjent som “Popul-Vuh”, ble mennesker skapt av mais. Mexicos kulinariske bredde omfatter også andre ingredienser enn mais, som for eksempel bønner, squash, chili og agave, for bare å nevne noen. Agave en type kaktus dyrket i México, som brukes til å gjøre den verdensberømte Tequila. Ingredienser som varianter av tomater, squash, avokado, kakao og vanilje, forsterker de grunnleggende oppskriftene.

Meksikansk mat er også forseggjort og symbolbelastet, som f. eks. med hverdagslige tortillas og tamales, begge laget av mais, som utgjør en integrert del av festlighetene rundt "Día de los Muertos" (Day of the Dead), - en av mange tradisjonelle religiøse feiringer i México.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rull til toppen