Vi er stolte av vårt meksikanske kjøkken

 

 

 

 

Vi kjøper ferske råvarer lokalt hver dag og tilbereder maten fra bunnen av. Slik at du skal få en autentisk matopplevelse med meksikanske dufter og smaker.

Inspired by the laid-back taquerias of Mexico, we make healthy and delicious Mexican food at a fast pace, with a laid back vibe.

 

 

HOVEDRETTER

 

 

ENCHILADAS DE POLLO EN NOGADA

Bakt kylling i maistortillas med en tomatbasert nøttesaus, serveres med fetaost og rømme, koriander og ris.

Allergier: nøtter, selleri, melk.

Chicken baked in corn tortillas with a tomato based nut sauce, topped with feta cheese, sour cream, coriander and rice.

Allergies: nuts, celery, milk.

239

199

CHILE PASILLA RELLENO VEGETARIANO

Pasillachili fyllt med sopp og ost, toppet med rømme. Serveres med tomatsaus og grønn ris.

Allergier: melk.

Pasilla chili filled with mushrooms and cheese, topped with sour cream. Served with tomato sauce and green rice.

Allergies: milk

PESCADO TIKIN-XIC

Mayansk fiskerett fra Yucatán-regionen. Torsk marinert i achiote og anchochili, bakt i bananblad sammen med rødløk og paprika. Kommer med ris og squashsalat med gresskarfrø og grønne bønner.

Allergier: Fisk.

Mayan dish from the Yucatán region. Cod marinated in achiote and ancho chili, baked in banana leaf together with red onion and bell peppers. Served with rice and zucchini salad with pumpkin seeds and green beans.

Allergies: Fish.

289

269

CERDO EN PIPIAN

Langtidskokt svinenakke med pipiansaus laget av gresskarfrø, koriander, jalapeñochili og grønne tomater. Serveres med grønn ris og tortillas.

Allergier: sesamfrø, mandler

Slow cooked pork neck with pipian sauce made of pumpkin seeds, coriander, jalapeño chili and green tomatoes. Served with green rice and tortillas.

Allergies: sesame seeds, almonds

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MOLE AGAVE

Hjortekjøtt med vår signaturmole som er laget av chili, nøtter, frukt, mezcal, smør, meksikansk sjokolade og kjærlighet. Serveres med ris, bønner og tortillas.

Allergier: hasselnøtt, peanøtt, nøtter, sesam, melk.

Deer meat with our signature mole made of chili, nuts, fruits, mezcal,
butter, Mexican chocolate and love. Served with rice, beans and tortillas.

Allergies: hazelnut, peanut, nuts, sesame, milk.

329

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MEXICAN ENTRECôTE

Entrecôte marinert i chiliolje og toppet med sirissalt, serveres med pasillachilikrem, babymais, perleløk og poteter.

Allergier: Egg, melk.

Entrecôte marinated with chili oil, topped with cricket salt, served with pasilla chili cream, baby corn, pearl onion and potatoes.

Allergies: Egg, milk.

319

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FORRETTER

&

SALATER

 

SOPA DE DIA

Dagens suppe, spør oss!

Soup of the day, ask us!

99

199

PULPO EN CHINTEXTLE

Blekksprut glasert i moritasaus på en seng av søtpotet og spicy chintextle.

Allergier: Bløtdyr, melk, fisk.

Octopus glazed in morita sauce served on a bed of sweet potato and spicy chintextle.

Allergies: Molluscs, milk, fish.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ENSALADA DE HIERBAS

Urtesalat med spinat, bakt søtpotet, amaranthfrø, chiafrø, rødløk, fetaost og hasselnøttvinaigrette.

Allergier: hasselnøtt, melk.

Herb salad with spinach, baked sweet potato, amaranth seeds, chia seeds, red onion, feta cheese and hazelnut vinaigrette.

Allergies: hazelnut, milk.

129

189

ENSALADA DE LA MILPA

Den typiske gårdssalaten med kylling, babymais, spinat, rødløk, svarte bønner, avokado, tortillachips og chilivinaigrette.

Allergier: Kan inneholde spor av fisk.

The typical farm salad with chicken, baby corn, spinach, red onion, black beans, avocado, tortillachips and chili vinaigrette.

Allergies: May contain traces of fish.

 

 

SHARING IS CARING

 

 

GUACAMOLE

Agaves guacamole med koriander, jalape ñ ochili, rødløk, tomat, fetaost og chicharrón.

Allergier: melk.

Agaves guacamole with coriander, jalape ñ o chili, red onion, tomato, feta cheese and chicharrón.

Allergies: milk.

109

169

AGUACHILE DE CAMARÓN

Reker kokt i kald limejuice. Serveres med eple, agurk, melon, jalapeñochili og koriander. Serveres med totopos.

Allergier: Skalldyr, selleri, kan inneholde spor av fisk.

Shrimps cooked in cold lime juice. Served with apple, cucumber, melon, jalapeño chili and coriander. Served with totopos.

Allergies: Shellfish, celery, may contain traces of fish.

TIRADITO DE CALLO

Rå skiver av kamskjell lagt i limejuice, toppet med mango, appelsin, rødløk, tortillaaske og chiliolje.

Allergier: Bløtdyr, selleri.

Raw sliced scallops in lime juice, topped with mango, orange, red onion, tortilla ashes and chili oil.

Allergies: Molluscs, celery.

159

189

PULPO AL AJILLO

Blekksprut stekt i guajillochili- og hvitløksolje. Serveres med totopos.

Allergier: Bløtdyr, kan inneholde spor av fisk.

Octopus cooked in guajillo chili and garlic oil. Served with totopos.

Allergies: Molluscs, may contain traces of fish.

 

 

 

Chill out

with

Mexican Food

 

 

 

 

 

TOSTADA

&

TACO

 

TACO VEGETARIANO

Blå maistortilla med svarte bønner, avokado, fetaost og pico de gallo.

Allergier: Melk.

Blue corn tortilla with black beans, avocado, feta cheese and pico de
gallo.

Allergies: Milk.

49

TOSTADA SALPICÓN DE VENADO

Sprø tortilla med en salat av dratt hjortekjøtt, rødløk og tomat, toppet med avokado, koriander, fetaost og rømme.

Allergier: Melk.

Crispy tortilla with a salat of pulled deer meat, red onion and tomato, topped with avocado, coriander, feta cheese and sour cream.

Allergies: Milk.

89

TACO DE PESCADO

Hvetetortilla med fritert fisk, pico de gallo, avokado, rødkål og chipotlemajones.

Allergier: Hvete, fisk, egg, sennep.

Wheat tortilla with fried fish, pico de gallo, avocado, red cabbage and chipotle mayonnaise.

Allergies: Wheat, fish, egg, mustard.

79

TACO TOREO

Maistortilla toppet med svarte bønner, oksekjøtt, chorizo, chicharrón, løk og koriander.

Allergier: Kan inneholde spor av hvete.

Corn tortilla topped with black beans, beef, chorizo, chicharrón, onion and coriande

Allergies: May contain traces of wheat.

69

TACO AL PASTOR

Maistortilla med marinert svinekjøtt, koriander, løk og grillet ananas.

Allergier:

Corn tortilla with marinated pork, coriander, onion and roasted pineapple.

Allergies:

69

 

 

 

Velkommen til oss
hyggelige lokaler
i Kong Oscarsgate 2A.

 

 

Full Belly,

Happy Heart

Agave offers hospitality in the old-school sense, sending you off into the cold night air with that warm feeling of having been well looked after, with both belly and soul full and with your wallet refreshingly unviolated.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mexico er mais,

- mais er Mexico

Meksikansk mat fokuserer på bruk av mais i sitt kosthold, med en historie som strekker seg tilbake rundt 7000 år.
I følge den berømte Maya-historien kjent som “Popul-Vuh”, ble mennesker skapt av mais. Mexicos kulinariske bredde omfatter også andre ingredienser enn mais, som for eksempel bønner, squash, chili og agave, for bare å nevne noen. Agave en type kaktus dyrket i México, som brukes til å gjøre den verdensberømte Tequila. Ingredienser som varianter av tomater, squash, avokado, kakao og vanilje, forsterker de grunnleggende oppskriftene.

Meksikansk mat er også forseggjort og symbolbelastet, som f. eks. med hverdagslige tortillas og tamales, begge laget av mais, som utgjør en integrert del av festlighetene rundt "Día de los Muertos" (Day of the Dead), - en av mange tradisjonelle religiøse feiringer i México.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rull til toppen